Lar du depresjon styre hverdagen din?

Blant dansker lider omtrent 45 prosent av dem av en eller annen type psykisk helseproblem i løpet av livet. Det anslås at det i løpet av et gitt år er omtrent en million mennesker blant danske voksne som lider av depresjon. I løpet av de siste 8 årene har depresjonsdiagnosen opplevd en dramatisk økning. Denne økningen av depresjonsdiagnose ble observert blant alle aldre og rasegrupper, men det er en betydelig stigning blant yngre mennesker. Kvinner i alderen 15 til 34 år har hatt størst økning blant kjønnene.

At Være En Kvinde Med Depression

Depresjon og kvinner

Kvinners diagnose av depresjon har økt i underkant av 8 prosent i løpet av 8 år, mens diagnoseraten hos menn har økt med bare 5 prosent på samme tidsramme. På ingen måte indikerer dette at dansker har det dårligere med mental helse enn andre steder. Helling av depresjonsdiagnose øker blant mennesker over hele verden.

Mange mennesker som har depresjon forblir udiagnostisert

Med dette i betraktning representerer menneskene som får diagnosen hvert år en liten brøkdel av menneskene som går rundt og lider av depresjon i Danmark. Tallene øker over tid med mengden personer som blir diagnostisert hvert år kan være at flere søker hjelp for depresjon. Med den signifikante forskjellen fra menn og kvinner som lider av depresjon, kan dette skyldes at kvinner er mer sannsynlig å søke lege for depresjonen deres enn menn. Noen statistiske analyser i Danmark mener at det er viktig å stille spørsmål om hvilke symptomer en person har opplevd og i hvor lang tid de har opplevd disse symptomene. Denne analysen gir et stort bilde av om diagnosen depresjon ble forsinket kontra nye tilfeller som bare dukket opp hvert år. Det som har blitt avdekket med denne analysen er at depresjonen har vært ganske jevn over tid og ikke særlig blitt verre med årene.

Noen tenker kanskje at jo mer vi lærer om depresjon og dens effekter på kroppen, at diagnoseraten skal bli bedre over tid

Det er ikke overraskende at dansker får behandling for å lindre symptomene på depresjon, men hyppigheten av personer med depresjon avtar ikke. I gjennomsnitt anslås det at en av hver ti danske tar en antidepressant til daglig. Dette er en veldig høy rate og plasserer Danmark øverst på listen for å ha flest bruksområder for å ta antidepressiva til daglig. Antidepressiva ser ut til å være behandlingsalternativ for medisinske tilbydere når de behandler depresjon. En annen form for behandling for depresjon som tar av er psykologisk terapi. I Danmark ble dekningen for psykologisk terapi dekket av Medicare i 2006, og siden antallet personer som velger dette alternativet har økt.

Med dette under vurdering, lurer noen på hvorfor det ikke er forbedringer i frekvensen av personer som lider av depresjon

Det gjenstår fortsatt en stor mengde mennesker som lider av depresjon og en enorm mengde nye tilfeller hver dag. Det forventes at en persons mentale tilstand skal forbedre seg i løpet av behandlingen og behandlingen. Det er to teorier som sannsynligvis er årsaken til at vi ikke ser en nedgang i mengden mennesker som har depresjon: behandlingsalternativene oppfyller muligens ikke standard for omsorg, og ingen forebyggingsstrategier er på plass for depresjon.

Behandlingsalternativer

Det finnes en rekke behandlingsalternativer for depresjon, snarere når dansker søker behandling, er alternativene som tilbys ofte begrenset til legerens preferanse eller tro, og ikke så mye hva som er best for pasienten.

Bruken av antidepressiva er for eksempel nyttig for behandling av alvorlig depresjon, snarere antidepressiva blir gitt som behandling til depresjonspasienter overalt, uansett hvor alvorlig eller mildt tilfelle depresjon deres kan være. Depresjonsbehandling krever mer enn noen få økter for å avdekke medvirkende faktorer, de beste behandlingsalternativene og forebygging. Det er her psykologisk terapi kommer inn for å spille, men mer enn bare noen få økter er nødvendig for å behandle en persons depresjon. Det anslås å gi effektiv depresjonsbehandling, en person trenger rundt 16 til 20 økter for å virkelig adressere og behandle tilstanden.


8 kommentarer

 • Aske Wulff

  februar 5, 2020

  Hver dag er en kamp. Tving meg selv ut av sengen. Tving meg inn i dusjen. Tving meg selv til å spise, jobbe, smile, late som om ingenting er galt. Hjemmet var vanskelig nok da jeg vokste opp til at til og med en "normal" gutt hadde hatt det vanskelig, men for en som meg betydde det at alle dårlige ting ble forstørret med hundre. Endelig fikk jeg diagnosen når jeg var ute på egen hånd, og medisiner har hjulpet mye, men ikke la noen fortelle deg at det går bort. Det er en sykdom, som diabetes eller hjertesykdom, og du må behandle den hver dag, ellers får den deg.

  Svar
 • Bent Vestergaard

  februar 7, 2020

  Jeg ble deprimert da jeg fikk diagnosen kronisk bekkenplagtsyndrom, en sykdom som rammer menn. Å leve med smerter, hver eneste dag, og prøve å opprettholde din lykke og din livsstil, ble til tider det var vanskelig å bære. Jeg krøp i et mørkt hull, bodde under en stein i flere måneder og prøvde å finne ut hvordan jeg skulle leve med denne plagen. Gjør det bedre, finne ut hvordan jeg skal leve med dette, men livet mitt vil aldri være det samme.

  Svar
 • Robert Henriksen

  februar 9, 2020

  Så jeg har taklet depresjon i omtrent 3 år. Etter at bestemor døde, slo det meg. Hun løftet meg opp og ikke å ha henne rundt har bare ført meg inn i en spiral av tristhet og melankoli jeg ikke kan komme over. Jeg har ingen nevneverdig annen, så jeg er på egen hånd og det suger virkelig. Bare det å tenke på det får meg til å gråte og aldri vil forlate huset mitt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med meg selv, men jeg har gjort 'ingenting', men har de mest deprimerende tankene i 3 år, så jeg antar at jeg må fortsette med det, det bare suger.

  Svar
 • Tim Larsen

  februar 11, 2020

  Depresjon er et symptom på min bipolare lidelse. Jeg har gått til terapi for det, men vi har bare endret forsikringer, og nå er jeg uten terapeut. Jeg føler meg ubrukelig noen dager fordi jeg ikke har noe å gjøre. Jeg håper å se en terapeut igjen vil bidra til å motivere meg til å endre livet mitt

  Svar
 • Boye Munch

  februar 12, 2020

  Det er som hver dag du må leve med en sky over hodet, og det regner jevnlig innimellom er det torden som betyr at livet kommer til å bli litt verre i løpet av tiden, og du må prøve og tenke på regnbuene som sannsynligvis aldri vil komme. Å leve med depresjon er ikke lett. Du må i hovedsak kjempe for deg selv hver sjanse du har, og noen ganger må du lure på om du er god nok til visse ting. Noen ganger blir du forverret med deg selv, andre ganger er det andre mennesker, andre ganger har du ikke noe ønske om å stå opp av sengen, og noen ganger vil du ikke engang leve. Depresjonen holder seg som om det var et anker som sist satt på beinet ditt og drar på bakken hver dag. Så mye som det er en del av deg, må du fokusere på det positive før du bestemmer deg for å fokusere på det negative.

  Svar
 • Kaj Bisgaard

  februar 12, 2020

  Jeg ble deprimert da jeg fikk diagnosen kronisk bekkenplagtsyndrom, en sykdom som rammer menn. Å leve med smerter, hver eneste dag, og prøve å opprettholde din lykke og din livsstil, ble til tider det var vanskelig å bære. Jeg krøp i et mørkt hull, bodde under en stein i flere måneder og prøvde å finne ut hvordan jeg skulle leve med denne plagen. Gjør det bedre, finne ut hvordan jeg skal leve med dette, men livet mitt vil aldri være det samme.

  Svar
 • Mikkel Bjorn

  februar 15, 2020

  Borderline personlighetsforstyrrelse, angst og bipolar lidelse er bare noen få av psykiske helseproblemer som noen individer står overfor i dag. Milde former for disse lidelsene kan oppstå ved traumatiske livshendelser, som skilsmisse, jobbtap, etc. På den annen side kan årsaken til personlighets- eller dissosiative lidelser være forårsaket av kjemiske ubalanser i hjernen eller til og med genetiske. Uten riktig behandling kan psykiske lidelser ha ødeleggende effekter. Disse typer psykiske sykdommer krever medisinsk behandling, og Brentwood Springs tilbyr medfølende omsorg. Mental Helse Behandling og Terapi 812-577-9174 [email protected] Hva vi behandler Programmer Hva du kan forvente Mental Helse Avhengighet Samtidige forstyrrelser Innlagt pasientbehandling Poliklinisk behandling Alumni Støttegrupper Forsikring og betaling Besøkelsestider Pasientformer Brentwood Springs © 2019 Alle rettigheter reservert . Alle arkivfotografier som brukes på dette nettstedet er kun til skildring, og gjenspeiler ikke modellens faktiske helse eller tilstand. Varsel om ikke-diskriminering | Varsel om personvern | Overholdelse | Ansvarsfraskrivelse | Personvern | Tilgjengelighet TILBAKE til å oppfylle depresjon Hvis du lider av symptomer på depresjon, er du ikke alene. Depresjon er en av de vanligste humørsykdommene, og berører omtrent 18 millioner amerikanere hvert år. Behandling mot depresjon innebærer en kombinasjon av atferdsmessige og helhetlige terapier, velværeopplæring, fritidsaktiviteter og medisiner.

  Svar
 • Eigil Duus

  februar 15, 2020

  Jeg har lidd med depresjon i mange år, og av en eller annen grunn var det ikke før jeg møtte forloveden at jeg bestemte meg for å få behandling. Jeg er litt bedre nå, men det er fortsatt en utfordring hver dag. Han er veldig støttende, men jeg føler meg skyldig i at dette ser ut til å være problemet hans like mye som mitt. Jeg lider av skyld og skammer meg som i turm gjør meg mer deprimert. Jeg er sikker på at det ikke er lett å leve med noen med depresjon, men jeg gjør mitt beste for ham. Og meg selv.

  Svar

Skriv et svar