Herpes Zoster: Tegn og symptomer, behandlingsalternativer og hva forventer videre

Hva er Herpes Zoster, og hva gjør den?

Helvedesild Symptomer

Helvetesild utslett påvirker bare et begrenset område av huden og er vanligvis forbundet med smerter. Folk får ofte dette utslettet på hendene, armene, bena, og noen ganger kan de få et utbrudd i ansiktet eller epoker. Smerten forbundet med dette utslettet sies å føle seg sliten, nedslitt og til og med deprimert.

Hvem påvirker Herpes Zoster

Helvetesild påvirker vanligvis bare en liten seksjon på den ene siden av kroppen din. Smerter er vanligvis det første symptomet i tillegg til svie, nummenhet eller prikking. Det røde blemmerutslettet begynner noen dager etter at smertene begynner. Mennesker er de mest smittsomme på dette stadiet, og vil mest sannsynlig spre viruset til en annen person før humpene til og med vises. Blærene vil bli åpne og skorpe, dette forårsaker vanligvis kløe og ubehag. Noen mennesker opplever også feber, frysninger, generell achiness, hodepine og tretthet. Helvetesild har eksistert siden middelalderen og var en enorm skremme for de som ikke ante hva det var den utbredte sykdommen før i 1831 av en vitenskapsmann som het Richard Bright, som antok at den ble båret av ryggmargen.

komplikasjoner

En spinal ganglion er en klynge av nervecellelegemer som fester seg til basisroten til en ryggmargsnerv. Teoretisk lever dette viruset faktisk i nervene i ryggraden din, dette er også hovedgrunnen til at helvetesild sies å være så smertefulle leger enige med Bright, og 1861 bekreftet han denne hypotesen da han utførte den første undersøkelsen etter mortem, også kjent som en obduksjon. Det medisinske miljøet anerkjente ikke alvorlighetsgraden av helvetesildsymptomene før på 1950-tallet, før den ble antatt å være smertefri og ufarlig. Ordet herpes er avledet av det greske ordet herpein ("å krype"), og refererer til den latente, gjentagende infeksjonen av dette viruset. Zoster kommer fra det greske ordet zÃ… stà r, som betyr "belte" eller "belte".

En million amerikanere

Så mange som en million amerikanere vil bli rammet av herpes zoster. Denne sykdommen er ofte mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Aso mennesker har en tendens til å få dette viruset når de er eldre, og det er sjelden om noen får diagnosen helvetesild i ung alder. Forskere forstår fortsatt ikke hvorfor kvinner har en tendens til å takle dette mer enn menn, eller hvorfor voksne opplever dette mer enn barn. De ser mer på om det har å gjøre med et individs genetiske sammensetning. Helvetesild er en virusinfeksjon som er et resultat av varicella-zoster-viruset (VZV), det samme viruset som forårsaker vannkopper. Det påvirker vanligvis en enkelt sensorisk nerveganglion og hudoverflaten som nerven forsyner seg.

Vannkopper

Alle som har hatt vannkopper kan senere utvikle helvetesild. I følge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) utvikler faktisk anslagsvis 1 av 3 personer som har tillit til Source i USA helvetesild i løpet av livet. Imidlertid kan en person bare utvikle helvetesild hvis han har hatt vannkopper eller eksponering for viruset som forårsaker det. Dette viruset kan ligge i dvale i årevis. De fleste voksne med det sovende viruset utvikler aldri helvetesild, men for noen aktiveres viruset flere ganger. Helvetesild er vanligst etter fylte 50 år, men det kan vises i alle aldre hvis en person tidligere har hatt vannkopper. I denne artikkelen kan du lære mer om helvetesild, inkludert symptomer, komplikasjoner og behandlinger.

Behandling

Helvetesild påvirker vanligvis den ene siden av kroppen. Dette er oftest midjen, brystet, magen eller ryggen. Symptomer kan også vises i ansiktet og i øynene, munnen, ørene. Viruset kan også påvirke noen indre organer. Helvetesild påvirker typisk en enkelt sensorisk nerveganglion nær ryggmargen, kalt en ryggrotel ganglion. Dette er grunnen til at symptomene forekommer i spesifikke områder av kroppen i stedet for over det hele. Faktisk har noen mennesker smerter, men ingen utslett andre kan i mellomtiden ha utslett med smerter som er ledsaget av andre symptomer som feber og frysninger eller hodepine. Helvetesild er et utslett med skytesmerter. Det dukker vanligvis opp på bare den ene siden av kroppen din.

Siste tanker

Lær mer om helvetesild symptomer, årsaker, som antok at det ble båret av ryggraden ganglion. En spinal ganglion er en klynge av nervecellelegemer som fester seg til basisroten til en ryggmargsnerv. Teoretisk lever dette viruset faktisk i nervene i ryggraden. Dette er også hovedgrunnen til at helvetesild sies å være så smertefullt.


6 kommentarer

 • Christian Matthiesen

  juli 3, 2020

  Jeg fikk dessverre diagnosen herpes foster. Ingen ser på meg det samme, og det er vanskelig å finne en seksuell partner eller livspartner. Jeg sliter hver dag med mitt fysiske utseende og måten jeg føler meg fysisk og mentalt på.

  Svar
 • Georg Krogh

  juli 5, 2020

  Herpes Zoster er et av de mange problemene jeg har opplevd. Det ble dårlig til et punkt at jeg trodde det var uhelbredelig før jeg møtte en lege som tok tid å hjelpe meg med å bli kvitt det.

  Svar
 • Teddy Simonsen

  juli 7, 2020

  En så forfriskende følelse av å gjenvinne min tapte makt. Problemet som har eksistert i nesten to år har blitt løst. Jeg kan involvere meg i lang tid. Takk så mye . det er veldig kraftig.

  Svar
 • Asger Karlsen

  juli 7, 2020

  Jeg dro til sykehuset for det jeg trodde var utslett. Viser seg at det var Herpes Zoster. Jeg var i absolutt panikk og tenkte hva pokker jeg skulle gjøre som hunnhunden ga meg herpes! Men legen min forklarte meg at det bare betyr at jeg har helvetesild. Jeg følte meg lettet, jeg mener at sammenlignet med STD herpes er jeg faktisk klar her. Så legen min ga meg medisiner, og jeg fortsatte med livet.

  Svar
 • Marcus Bruun

  juli 8, 2020

  som noen som har lidd av Herpes Zosteri vet at dette er en smertefull svekkelse. Jeg vil gjerne vite en løsning og gi mine inderlige gratulasjoner hvis den finnes. det er ødeleggende å takle, for nå vet jeg hvor vanskelig det er å måtte takle tapet av en primær funksjon i livet ditt, spesielt når det påvirker de du elsker. Dette har påvirket meg regelmessig siden 30-årsdagen for 2 år siden, og jeg føler at det ikke er noen lettelse i sikte.

  Svar
 • Michael Kragh

  juli 10, 2020

  Jeg har aldri trodd at et så lite utslett kan forårsake problemer så lenge. Etter at jeg fikk diagnosen Herpes Zoster (helvetesild) trodde jeg at smertene ville avta når utslettet bleknet. Jeg har måttet lære meg å leve med langvarige brennesmerter og hudfølsomhet som ingen som ikke har opplevd kan forstå.

  Svar

Skriv et svar