Tidlig advarsleradar: Oppdager prostatakreft Tidlig nøkkel til overlevelse

Prostata er der væsken som huser sædceller laget. Menn kan utvikle prostatakreft når cellene i prostata blir unormale og muterer og utvikler en svulst. Prostatakreft er den nest vanligste kreft hos menn, med hudkreft som den vanligste. Det er omtrent tre millioner saker i USA per år. Det er ofte ingen symptomer på prostatakreft, men noen ganger vanskelig med vannlating eller smertefull ereksjon og / eller utløsning. Vanskeligheter med vannlating kan omfatte svie, smerte, start og stopp, hyppig vannlating, tap av blærekontroll, redusert strømning og / eller blod i urinen. Dette er grunnen til at det er viktig for menn å få undersøkt prostata regelmessig, noe som enkelt kan gjøres ved en rutinemessig legeavtale. Jo eldre en mann er, desto mer sannsynlig er det at han får prostatakreft. Å oppdage prostatakreft tidlig gir imidlertid en mann størst sjanse for å overleve den. Når det oppdages tidlig, er svulstene mer utsatt for behandling, i motsetning til eldre større svulster som er vanskeligere å behandle. Behandlingen kan omfatte cellegift, kirurgi og / eller ikke-invasiv strålebehandling.

Prostatakræft Trans

Hvis en mann får diagnosen prostatakreft, vil legen hans utføre tester for å måle spredningen av kreften. Hvilke tester som gjøres, avhenger av resultatene av en biopsi. Når testet, kan legene bestemme hvilket stadium prostatakreft er ved å se på cellene. Leger ser på prostatacellene, undersøker de vanligste og nest vanligste cellene og tildeler dem et tall fra en fem-punkts skala, basert på hvor like de ser ut som normale prostataceller. Tallene som er tilordnet de vanligste og nest vanligste cellene blir lagt sammen for å få et endelig tall som dikterer prostatakreftens Gleason Score. Den laveste kreftpoengene er seks, og den høyeste mest aggressive prostatakreft vil være ti. Jo nærmere ti kreft faller, desto større er sannsynligheten for at den har eller vil spre seg og vil kreve en mer aggressiv behandling.

Når det oppdages tidlig, er det en god sjanse for at en mann og hans kan velge å ikke behandle kreften i det hele tatt. Fordi mange behandlinger har andre risikoer og bivirkninger, kan det ikke lønne seg å fortsette behandlingen. I dette tilfellet vil en mann og legen hans diskutere og bestemme seg for å overvåke prostatakreft for å se om den vokser eller sprer seg før de søker behandling. Denne metoden blir vanligvis referert til som "vaktsom venting" og krever at mannen testes og / eller undersøkes noen få måneder. Dette er ofte det beste alternativet når svulsten ikke vokser i det hele tatt, eller vokser veldig sakte. Til syvende og sist er det opp til mannen å avveie risikoen og fordelene for å ta en informert beslutning om behandling.


4 kommentarer

 • Bertram Brandt

  januar 15, 2021

  prostatakreft er noe alvorlig som man bør se etter. menn bør gå til legen eller til og med en sykepleier. noen steder kan gjøre det til en redusert hastighet for de som er i fattigdom. avhengig av hvor du bor, bør du søke lokalt etter en utdannet lege. det er mange grunner til å gå til doktrinen og prostata er veldig viktig

  Svar
 • Ivar Skou

  januar 16, 2021

  NÅR JEG VAR EN UNG TENAGER, VILT BESØKE MONKEL ROBERT I SYKEHUSET. PÅ DEN TIDEN FORSTÅTTE JEG ikke HVA GJELDT MED HAN, MEN SENERE PÅ I LIVET MITT, JEG FUNNTE UT HAT HADDE PROSTATKREFT. NÅ AT JEG ER EN VEKST MANN JEG FORSTÅR HVOR ALVORLIG DET ER Å FÅ PROSTATEN DIN KONTROLLERT AV EN LÆGER TIDLIGEN SOM MANN. FRA FORSKNINGEN SOM JEG HAR OPPFØRT SELV JEG FUNNTE UT AT HVIS DET ER FUNNT I DINE TIDLIGE FASER, HAR DU MYE STØRRERE SJANSE FOR Å OVERLEVE DENNE KREFTFORMEN.

  Svar
 • Ivan Davidsen

  januar 17, 2021

  broren min kjemper mot denne prostatakreft i 4-1 / 2 år nå. Jeg er i grunnen alene. Jeg har ingen familie her i Michigan. Det blir veldig vanskelig og trist. alle mine venner hjelper dette er veldig farlig sykdom pasienten er veldig søker denne kreften. Det er mange typer medisiner i markedet, men legen rådet ikke til å ta en falsk medisin.

  Svar
 • Jesper Thomsen

  januar 18, 2021

  Det er et år siden jeg fikk diagnosen prostatakreft, og jeg har gått gjennom behandlinger som er harde for kroppen min. Jeg vil kjempe mot dette og slå dette, men jeg har en lang vei å gå. Takk og lov, det ble fanget tidlig av legen min.

  Svar

Skriv et svar