Så nå tar jeg behandling og forebygging av herpes zoster-infeksjon

Behandling af herpes

Min seksuelt overførbare sykdom historie

Da jeg var et lite barn rundt syv år gammel husker jeg at jeg spilte i parken med vennene mine. Vi var små og trodde det var en lys idé å leke i skitten på jakt etter ormer som ville dukket opp så ofte etter at det hadde regnet på dagtid. Da min far kom for å fortelle meg at vi skulle hjem, så jeg kan spise middag, begynte jeg å føle meg veldig kløende og ha et rødlig utslett på armen. Jeg trodde ikke det var veldig bra før jeg fortsatte å skrape det til det begynte å blø og brenne. Jeg viste foreldrene mine armen. Min far sa at det bare er et utslett, det vil være OK, men moren min (som er en sykepleier i staten New York City) fortalte meg raskt at jeg hadde vannkopper og at jeg ikke kan gå på skolen før jeg var ferdig behandlet for min tilstand. I følge henne var det svært smittsomt, og jeg ville helt sikkert smittet noen av de andre barna på skolen min hvis de kom i kontakt med meg. Jeg gikk av på skolen i omtrent en uke hvis minnet mitt tjener meg godt og jeg virkelig likte å kunne være hjemme hele dagen og se på tegneserier. Det var nesten som om jeg hadde truffet kiddie-lotteriet og hatt miniferie. Jeg var i stand til å spise korn lek med lekene mine og til og med holde meg oppe senere enn jeg normalt ville gjort. Som barn var dette bokstavelig talt tiden i livet mitt. Moren min følte meg dårlig for meg, så jeg klarte å ha sjokoladekake, is og godteri langt oftere enn jeg vanligvis ville fått i løpet av en vanlig ukedag.

Vannkopper kopper~~POS=HEADCOMP

Jeg får frem min erfaring med vannkopper fordi min yngre bror fanget det vi først trodde var vannkopper noen år senere, men hans erfaring var helt annerledes enn gruver. Hans utslett begynte veldig likt min forrige situasjon med vannkopper, men han så ut til å ha mye mer smerter å gjøre, og han var på siden av mageområdet, pluss at det var mye større enn gruvene i sammenligning. Sykdommen hans så ut til å være mye mer alvorlig generelt fordi han måtte til sykehuset. Jeg er ikke sikker på om han fikk behandlinger på sykehuset fordi jeg ikke gikk med dem. Da de kom tilbake spurte jeg moren min om hvorfor hans vannkopper var så mye mer alvorlige enn gruver? Og hun svarte at hans form for vannkopper ble kalt helvetesild. Jeg forstår fortsatt ikke helt hvordan denne sykdommen kan være så liten hos meg, men så intens med lillebror. Men ut fra det jeg forstår, vises viruset først som vannkopper, men kan forbli sovende i mange år etterpå. Da kan det komme tilbake med hevn i form av helvetesild. Jeg var under inntrykk av at jeg ble kurert av viruset som fikk meg til å få vannkopper helt til det øyeblikket. Etter omtrent to uker med at lillebroren min var hjemme og gråt og klaget over smertene, måtte han tåle med helvetesild. Etter hvert ble han bedre og kom tilbake til sitt normale sunne jeg igjen.

Forferdelig smerte

Fra å se lillebroren min gå gjennom dette scenariet av kval og pine etter denne sykdommens vilje. Og nå å vite at det kan komme tilbake og forårsake meg den slags smerter jeg er virkelig opptatt av fremtiden min. Jeg liker ikke ideen om å få dette viruset bare leve tilfeldig i kroppen min før den bestemmer seg for at den vil angripe meg igjen. Når som helst kan jeg være helvetesild neste offer. Så jeg er glad for å gjøre denne undersøkelsen i dag. Det er faktisk å informere meg med god informasjon om helvetesild generelt. Jeg visste ikke at de hadde medisiner som kan forhindre at folk får et fremtidig helvetesildutbrudd. Jeg vil undersøke muligens å få vaksinene som er tilgjengelige. Min eneste bekymring er at jeg ikke vet hva bivirkningene består av? Men takket være lenken som ble gitt til meg av dette treffet, vil jeg kunne oppdatere informasjonen min om dette emnet.


6 kommentarer

 • Jakob Dalsgaard

  januar 1, 2020

  Jeg har bare taklet helvetesild en gang. Det var stressindusert. Opplevelsen var elendig for meg. Etter hvert gikk de bort på egen hånd, uten medisinsk inngrep.

  Svar
 • Bertel Ibsen

  januar 2, 2020

  Jeg har hatt herpes zoster, eller helvetesild, i flere år. Det forstyrrer livskvaliteten min hver dag. Jeg har hodepine og er sliten og har problemer på jobben min. Noen ganger er utslettet så smertefullt og ubehagelig at jeg har problemer med å holde meg våken. Jeg har problemer med å sove. Jeg skulle ønske det var en kur mot dette problemet.

  Svar
 • Rune Philipsen

  januar 5, 2020

  Datteren min lider av Herpes Zoster. Hun har søkt hjelp fra sin primærlege som har foreskrevet forskjellige behandlinger og har bedt henne om å unngå stress så mye som mulig. Legen stiller spørsmål ved min datters manns seksuelle vaner og partnere. Dette er veldig trist.

  Svar
 • Noah Fisker

  januar 7, 2020

  Min far led av Herpes Zoster, han sa at det virkelig var en ildring. Han er en mann som er stoisk, tøff og vanskelig å få til følelser, men smertene var uutholdelige.

  Svar
 • Rolf Christensen

  januar 9, 2020

  Herpes Zoster er en forferdelig sykdom overført hovedsakelig av sex, så viktigheten av å bruke seksuelle kondomer. Dette viruset forårsaker mye helseskader.

  Svar
 • Marc Ravn

  januar 11, 2020

  Jeg husker en natt for flere år siden da kona og jeg hadde brukt kvelden på å danse og følte oss veldig romantiske. Vi kooedet inn i hverandres ører i hytteturen hjem og kom knapt ut av heisen mens vi rev hverandres klær av. Hun kysset meg lidenskapelig mens jeg løp hendene over kroppen hennes. Når jeg fjernet underbuksene hennes, begynte jeg å kysse kroppen hennes lavere og lavere. Da tungen min såret rundt kurvene over kroppen og ned til bena, kjente jeg noe grovt på tungen, ikke den myke huden jeg var vant til. I det øyeblikket, uten at noen lys på eller kunne bestemme noe annet, visste jeg hva som foregikk. Det var min gamle nemesis, Herpes Zoster. All intimitet gikk straks tapt, all følelse av ekstase som hadde vært der var borte. Dette var ikke ok, men dette var bompengene til Herpes Zoster.

  Svar

Skriv et svar