For tidlig utløsning: La oss snakke om elefanten i rommet, skal vi?

Etter erektil dysfunksjon, er den andre tilstanden som rammer en prosentandel av menn i Danmark for tidlig utløsning. Et høyt antall menn i Danmark har blitt rammet av disse to forholdene, men den andre er en av de mest frustrerende ifølge menn som lider av for tidlig utløsning.

Kegel

Hva er forskjellen mellom erektil dysfunksjon og for tidlig utløsning?

I Danmark er 30% av mennene som har problemer direkte knyttet til seksuell ytelse. De fleste av dem lider av erektil dysfunksjon, men det nest mest rapporterte problemet er PE (for tidlig utløsning).

Forskjellen mellom en tilstand og en annen er den første (erektil dysfunksjon) som er strengt relatert til mangel på ereksjon. Mannen kan rett og slett ikke opprettholde en ereksjon i lang tid.

Men med for tidlig utløsning kan menn få sunne ereksjoner uten problemer. Denne tilstanden er relatert til tiden mennesket tar å ejakulere. Ejakulasjon hos en mann kan variere mellom 10 og 30 minutter. Men menn som lider av PE, kan ikke tåle mer enn 5 minutter. Noen tilfeller er mer kroniske der mannen ejakulerer så snart han trenger inn.

Hva er årsakene til PE?

Opprinnelig er årsakene psykologiske. I utgangspunktet er menn som har denne tilstanden nevnt de som hadde seksuelle opplevelser i en tidlig alder, og de seksuelle opplevelsene tjente ikke til å forbedre ytelsen. De første seksuelle opplevelsene er vanligvis knyttet til en tenårings fortvilelse for å ha sex og ikke tenke på parets tilfredshet.

En annen årsak som spesialister forholder seg til for tidlig utløsning i Danmark er seksuelt misbruk. Menn som ble utsatt for seksuelle overgrep, kommer seg ikke lett fra traumer. Dette traumet får dem til å fremskynde seksuell kontakt for å ejakulere så raskt som mulig.

Blant de fysiske problemene er relatert til hormoner og hjernekjemikalier. Disse to spesifikke årsakene til at analysen av en spesialist (endokrinolog) har en riktig diagnose. Men det er også årsakene knyttet til prostata kvaliteten er en av hovedårsakene til skade på den mannlige seksuelle enheten.

Kan en mann lide for tidlig utløsning og erektil dysfunksjon samtidig?

De to forholdene er knyttet til hverandre. Svaret er ja, en mann kan lide av for tidlig utløsning og erektil dysfunksjon. Denne kombinasjonen av problemer fører mannen til fortvilelseskanten for ikke å utføre riktig under seksuell kontakt. Å behandle begge tilstandene samtidig er vanligvis mer stressende enn å behandle en, men menn som lider av begge forhold har ikke noe problem å finne løsninger.

Hva er den mest effektive behandlingen for tidlig utløsning?

I Danmark anbefaler spesialister “anestesi” -behandlinger til de fleste menn. Denne typen behandling er en av de minst invasive og med få eller ingen bivirkninger.

Lidokain spray er en av de enkleste behandlingene som menn med PE kan bruke for å unngå utløsning på mindre enn 10 minutter. Denne "anestesien" reduserer følelsen av friksjon i penis og alarmen og utløsningsprosessen. I tillegg kan mennesket kombinere lidokain med bruk av kondom for å redusere friksjonen mye mer.

Andre stoffer virker også. Sildenafil er bra for en varig ereksjon, og uansett hvor mange ganger en mann ejakulerer, forblir ereksjonen stabil i lang tid. Noen av disse legemidlene gir en effekt på 36 timer. Mennesket kan ejakulere så mange ganger som nødvendig.

Alt avhenger av intensiteten i tilfellet med for tidlig utløsning som mennesket lider. Noen tilfeller er mer kroniske enn andre og trenger mer aggressive behandlinger. Men de fleste tilfeller av PE i Danmark er lavintensitet og menn som lider av PE er under 70 år.

Å unngå ting som alkohol og et stillesittende liv er viktig for å forbedre seksuell ytelse. Menn som er overvektige, akkumulerer fett i underlivet, at fett er det som fanger hormoner og andre komponenter som er direkte relatert til seksuell ytelse.

Finnes det en definitiv kur mot PE?

Sakene er forskjellige. Men det er funksjonelle behandlinger for alle. For tidlig utløsning er veldig forskjellig fra andre forhold som direkte påvirker penis som erektil dysfunksjon. Det er litt vanskeligere å behandle, men hos en erfaren spesialist kan enhver mann finne en kur på kort eller lang sikt.


3 kommentarer

 • Lasse Eskildsen

  januar 10, 2021

  Mange mennesker har problemer med for tidlig utløsning. Jeg er ikke en av dem. Jeg er som John Garcia av dette problemet. Det skjer ikke med meg. Jeg skriver bare dette for å tjene 17 cent. Jeg trenger penger fordi lønnen min blir redusert på jobben, og jeg har en familie å ta meg av. Uansett, disse pengene vil i det minste hjelpe meg med å skaffe dagligvarer til barna mine. Det er alt som betyr noe på dette punktet, selv om arbeidet mitt ikke bryr seg.

  Svar
 • Storm Espersen

  januar 11, 2021

  Jeg mistet jomfrudommen min da jeg var 17. Jeg trodde aldri at min første gang ville være sammen med en mann som led av for tidlig utløsning. Som du vet er utløsning når sæd frigjøres fra kroppen. For tidlig utløsning er når sæd frigjøres raskere enn personene som er partner IE, under sex. Dette er ikke en sykdom eller et medisinsk problem, men det kan påvirke noens tillit til seg selv. Det er medisiner og kremer du kan bruke til å numme penis slik at PE ikke skjer. Det er også andre måter å hjelpe på; terapi, rådgivning, atferdsteknikker, medikamentell terapi og mer.

  Svar
 • Leif Eskildsen

  januar 12, 2021

  For tidlig utløsning er en av de mest pinlige tingene som kan skje med en fyr. Skal det være? Studier viser at det skjer med en av tre gutter på et eller annet tidspunkt. Så kanskje vi burde ta litt press fra oss selv og vite at det kan skje en gang i blant for hver fyr.

  Svar

Skriv et svar