Vekttap: Hvordan komme i gang med et enkelt trinn

Vil du gå ned i vekt? Lær å få muskler først! Kosthold er blant oss!

Du kan finne dem overalt, fra avis til youtube, fra sosiale medier til helsemagasiner. Du kjenner deg igjen i dem: en liste over matvarer delt på måltider. De kan virke attraktive med en første gang de tilbyr et nøkkelferdig vekttap for alle. Ledermotivasjonen til disse listebaserte vekttapløsningene er alltid den samme: å kutte på mat. Fra å kutte vanlige kalorier til å redusere bare inntak av makronæringsstoffer eller spesifikk type mat. I få ord er kutting nøkkelen. Problemet med denne tilnærmingen er at tap alltid fører til gevinst på et tidspunkt. Et kosthold kan ikke vare evig og med tiden vil folk gjenvinne hver eneste unse som er tapt i dietten. Spør rundt. De aller fleste kostholdsfolk opplevde et tilbakeslag etter kostholdet. Det er et stort spørsmål, på grunn av det mister folk tilliten til evnen til å kontrollere vekten.

Matmeny å følge

Hva gjør jeg da? En løsning kan komme fra å balansere fett tap med muskelgevinster

Kort sagt ved å flytte fokuset fra vekten i seg selv til kvaliteten på massen som formidler denne vekten. I dag er denne praksisen kjent som kroppskomponering, og den er fokusert på å være fit i stedet for å være slank. Kroppsammensetning er en flott måte å miste fett mens du blir i form, og dermed oppnå en samlet god pshysisk form og unngå å miste mager masse som opplever enhver slankemaskin på den ene siden og ikke bremse metabolismen på den andre. Begge er de viktigste årsakene til vektøkning etter en diett. Mange studier peker på det faktum at denne tilnærmingen til vekttap (men mer korrekt må vi snakke om vektkontroll) er spesielt effektiv hos overvektige og utrente personer: den typiske delen av befolkningen som starter et vekttapsprogram med lite kalori. Faktisk er muskelgevinst spesielt lett for nybegynnere på treningsstudioet, som hver kroppsbygger vet, og fettnedgangen er raskere ved starten av hver vektkontrollinnsats.

Men hvordan det fungerer?

Kroppsammensetning bruker en blanding av forskjellige trenings- og slankekurer, og trenger en konstant oppmerksomhet på hvordan kroppen reagerer på det, for til slutt å utføre en viss variasjon i rutinene. I hovedsak er det tre hovedfokuser på denne praksisen: et lite kaloriunderskudd, et riktig proteininntak og et styrketreningsprogram. Den samlede suksessen avhenger av suksessen på alle tre.

 • For det første, for å oppnå et fett tap med litt kaloriinntak, er det en del av reisen. Når du trener med kroppslig omlegging, må denne reduksjonen være svakere enn i tradisjonelt vekttap. Mange kilder anbefaler å kutte ikke mer enn 500 kalorier under vedlikeholdet hver dag. Andre gjør sykling med kalorier ved å redusere mer dramatisk inntak av kalorier i løpet av dager uten planlagte øvelser og spise mer i dager hvor de trener. I begge tilfeller er resultatet et kaloriunderskudd på ukentlig basis.
 • For det andre, for å sikre at kroppen har "mursteinene" for å bygge muskler, er det viktig å spise en tilstrekkelig mengde gode proteiner. En studie utført av Brigham and Women's Hospital i Boston, USA, viser at kaseiner er de best presterende proteinene i disse vektkontrollprogrammene. Tipically anbefales det å spise 0,8 til 1 gram proteiner per kg kroppsvekt.
 • Den tredje faktoren, trening, er "motoren" som behandler de to foregående praksis til en reell endring i kroppssammensetning. Hvordan oppnås denne endringen? Ved å gi musklene en stimulans til å vokse med en motstandstrening gradvis hardere. I utgangspunktet en trening som ligner på kroppsbyggere på treningsstudioet for å øke kroppsmassen. Dette inkluderer progressiv overbelastning og økende antall repetisjoner under treningsøkter.

Kort sagt, mens den reduserer mengden energi som kroppen får fra mat, er den tvunget til å bruke den den har lagret i form av fett. Problemet er at sultne kropper bruker proteinene i musklene for å produsere energi, så den andre faktoren kommer inn i spillet. Ved å spise en god mengde protein går kroppen aldri i proteinnmangel og musklene vil ikke avta forutsatt at kaloriunderskuddet ikke er for stort og med


9 kommentarer

 • Kenneth Roinestad

  december 22, 2019

  vekttap er vanskelig når som helst, men det blir vanskeligere og vanskeligere jo mer du har prøvd det og ikke egentlig fått de resultatene du ønsker. Til slutt når du jobber med vekttap, må du finne noe som virkelig passer deg og livsstilen din. Du må være forberedt på å ofre spesielt for ting du liker, men dette er et lite offer med tanke på sluttmålet og det større bildet. Dagene, ukene og månedene vil være tøffe til tider og det vil være tider hvor du vil slutte, men du må være tøff og ha sterk viljestyrke. Det er den viktigste viljestyrken, dette er tingen som vil holde deg gående og holde deg sterk. De andre tingene som kosthold og trening er mange å velge mellom, du må velge en som passer deg og ikke har en negativ innvirkning på deg helsemessig. Som alle disse tingene kan det ta litt tid, og det vil ikke være lett, men du må prøve å få gjennom det så godt du kan. Trening er viktig, prøv sakte å gjøre noe hvis du ikke gjør noe, og øk deretter det du gjør, hvis du går i 5 minutter, prøv å gjøre i ti minutter. Sakte men sikkert over tid vil du begynne å se fordelene og forhåpentligvis være en mer selvsikker og komfortabel person med deg selv.

  Svar
 • Jonas Anda

  december 22, 2019

  Jeg slet med å gå ned i vekt de siste 5 årene, jeg prøvde alle typer kosthold som keto, vegansk, lite karbohydrater, høyt protein, teller alle kaloriene mine. Jeg så på videoen på Internett om vekttap fra leger, kroppsbyggere, vektløfter, yogainstruktør. Jeg har til og med tapt mye penger på å kjøpe noe dumt kosthold på nettet og ingenting. Jeg begynte å gå på gymnastiksdagen med å gjøre sammensatte bevegelser med stor vekt, men ingen resultater som alltid. Inntil en dag jeg møtte en fyr og viste for meg en enkel feil at jeg ikke var klar over. Det var så dumt at jeg sa til meg selv at alle pengene og dedikasjonen tapte, men heldigvis til det tipset ser jeg resultater nå tapte jeg 10 lb i 3 uker, kroppsfettet mitt går ned. Jeg begynner å se magen min. Jeg er veldig glad for at jeg fant den fyren som viser meg det tipset.

  Svar
 • Ali Helberg

  december 22, 2019

  Jeg ble overvektig etter å ha blitt kjørt over av en bil. Det gjorde meg virkelig ulykkelig. Med mye krefter klarte jeg å gå ned i vekt. Jeg gikk fra 108 kg til 93 kg i løpet av et par måneder.

  Svar
 • Dan Steinback

  december 24, 2019

  Jeg mistet 5 kg på en måned, nå, 2 kg mer igjen. Men jeg tror dette er en stor forandring for meg. Nå føler jeg meg mer energisk og konsentrert i jobb. Nøkkelen er å finne skjønnheten selv i de vanskeligste tider. Hvis du vil at noe skal endre seg, kan du begynne å gjøre en endring.

  Svar
 • Espen Berg

  december 25, 2019

  Vekttap har vært et problem med meg siden jeg var barn. Jeg er italiensk og moren min tenkte at måten å gjøre deg lykkelig var å gi deg mat. Jeg slet med vekten min helt til på videregående. Jeg bestemte meg for at det ikke lenger var greit å være feit, så jeg sa til moren min at jeg trengte å gå ned i vekt og hvor trist det var å være feit. Hun var enig og hjalp meg med å gå ned i vekt. Jeg er ikke overvektig nå og vil aldri være igjen.

  Svar
 • Yngvar Brevik

  december 28, 2019

  Jeg var 120 kg nå, jeg er 95 år, det tar tid, men du må følge det regelmessig, daglig trening og selektiv spising og drikke 5–6 liter varmt vann daglig. Lykkelig waight miste

  Svar
 • Sebastian Aamo

  december 29, 2019

  Vekttap er en reise, og jeg skal fortelle deg om min. Det kostet meg mye krefter i løpet av ett år, men jeg har klart å kaste bort 12 kg. Jeg har ikke fulgt et spesifikt kosthold eller noe, jeg har bare prøvd å være ærlig med meg selv, ved å bruke mange apper som FitnessPal. Å telle kalorier, innse hva som var en sunn porsjon, og trene daglig, var den sanne veien til vekttap!

  Svar
 • Herman Mensen

  december 30, 2019

  Vekttap-programmet mitt var sentrert rundt å telle kalorier og drikke mye vann. Jeg fokuserte på å være mer oppmerksom på tingene jeg spiser. Jeg brukte en app for å spore kaloriene mine for hver dag, og fokuserte på å redusere kaloriinntaket med 500 kalorier daglig. Jeg spiste grønnsaker og frukt, selv om jeg tillot meg noe godbiter gitt at det passet innenfor kalorigrensen min, og tvang meg til å være ansvarlig for alt jeg spiser. Å spore kaloriene mine gjorde det mulig å miste 30 kilo og innse hvor mange kalorier som var i all maten jeg spiste før.

  Svar
 • Glenn Garnes

  december 31, 2019

  Jeg mistet omtrent 50 kg og nå føler jeg meg som en helt ny person! Jeg har aldri vært så lykkeligere i livet mitt. Ikke bare det, jeg ser bra ut, lukter godt og har det bra med meg selv! Jeg fikk også mer oppmerksomhet fra folk overalt jeg går. Alt jeg kan si er at livsvalgene mine har vært en spillveksler for meg på så mange fantastiske måter!

  Svar

Skriv et svar