For tidlig utløsning: Ødelegger humøret, men ikke så lenge

Begrepet for tidlig ejakulasjon tilbyr en veldig lettfattelig idé, og selv for noen som aldri har hørt ordet før, bør det ikke ta mer enn noen få sekunder å danne en ide i hodet om hva det beskriver.

Når man har det i bakhodet, kan man forvente å allerede ha relevant, grunnleggende informasjon for å forstå det vi snakker om. Dessverre er det ikke tilfelle, for når man tar hensyn til menneskets seksualitet, snakker vi om en av de mest kompliserte prosessene i hele biologien. Mens de fleste dyr har en definert og forutsigbar reproduksjonsprosess, ble den menneskelige arten designet på en måte som gjør studiet og forståelsen av prosessen deres til noe som tar mye mer enn bare biologi å forstå, selv om vi tydeligvis snakker om en veldig biologisk prosess.

Teen

Denne introduksjonen er nødvendig for å nærme seg ideen om hva for tidlig ejakulasjon er, fordi man ikke uten videre kan tilby en direkte, objektiv definisjon av den og forvente å dekke hva den virkelig betyr

Det er slik fordi ideen om at en mann ikke kan holde utløsning på en tilfredsstillende tid, åpenbart henger på begrepet 'nok' – som hver person vil definere basert på personlige preferanser og nødvendigheter, både av seg selv og av deres samboer. Nå, mens mange andre fag har den samme dikotomien av å ha på den ene siden behovet for en vitenskapelig, overdreven og pragmatisk anvendbar definisjon, og på den andre siden, en nødvendighet for å omfavne en god del menneskelig subjektivitet, der er mange av dem som det er mulig å, i navnet medisinsk praktisk, kutte definisjonen kort med en Occam-barberhøvel som gir et objektivt nok kompromiss. Det er ikke tilfelle med for tidlig utløsning, siden virkningene av et klinisk tilfelle av det som ikke passer til den offisielle, mest åpenbare typen oppførsel som er omfavnet av den enkleste pragmatiske beskrivelsen, fremdeles kan føre til en god del stress i en persons liv.

Så den internasjonale klassifiseringen av sykdommer markerer den klare saken om klinisk for tidlig utløsning som av pasienter som ejakulerer rundt femten sekunder fra begynnelsen av samlaget

I tillegg til den definisjonen, karakteriserer den normal ejakulasjon som å ta fire til åtte minutter, og antyder at over dette merket vil man håndtere hva som er forårsaket forsinket ejakulasjon. Komplikasjonen her er at selv om slike medisinske definisjoner kan brukes til å stabilisere og hjelpe pasienter generelt, i dette tilfellet vil apparatet med disse merkene ikke ha en direkte konsekvens for de fleste som føler at deres ejakulasjonsfunksjoner ikke er i samsvar med standardene, og at er ikke fordi de har urealistiske, uoppnåelige forventninger. Faktum er at selv om pasienter som opplever det mest problematiske symptomet som er angitt i sykdommens katalog, trenger og kan finne øyeblikkelig hjelp og løsning, kan mange av de samme løsningene brukes på andre tilfeller av mennesker som opplever misnøye med å nå orgasme til snart, og alt disse løsningene og prosedyrene faller ordentlig inn i kategorien å håndtere for tidlig utløsning, uavhengig av den mest direkte definisjonen av begrepet.

Oversikten over disse prosedyrene er så omfattende at rapporter viser at de fleste menn er i stand til å forlenge tiden for utløsning selv, uten behov for medisinsk støtte

En vanlig løsning er å oppføre seg psykologisk, og ganske enkelt kontrollere hvordan sinnet oppfører seg under samleie, ved å ta tankene på en kontrollert måte som ikke tillater den samme overflod av sansene som fører til den klimatiske anledningen til en orgasme. Selv om det fungerer på den måten som forventet, relaterer de fleste tilfeller til tap av seksuell nytelse, både hos personen som utfører prosedyren, som hos partneren. Så dette kan være nyttig i de ekstreme tilfellene av at for tidlig ejakulasjon ødelegger den seksuelle opplevelsen fullstendig, men kan vanskelig forventes å fungere i noe annet tilfelle. Ejakulering før samleie, og deretter venter på å få en ny ereksjon, som normalt sett skal vare lenger før orgasme, har også vist positive effekter, i tillegg til å bruke mer enn ett kondom for å redusere friksjon, og de gir også lettelse for pasienten har vanskelig for å kontrollere ereksjonen, selv om sistnevnte er for farlig og ofte fører til kondombrudd.
Det gjør at den mest praktiske og fungerende løsningen ender på en modus for sexterapi kalt Kegel-øvelser , som består i en serie muskelarbeid som styrker dem rundt bekkenbunnen, og fører til en fysiologisk, direkte kontroll av ejakulasjonsprosessen. Dette kan kombineres med andre teknikker for å desensibilisere mannens svar og for å redusere overdreven seksuell opphisselse. Hele regimet kan læres av seg selv, gjennom bøker eller kurs, som er kjent for å være effektive, eller brukes direkte av en profesjonell, som både kan instruere om utførelsen av dem, samt justere rutiner for å passe bedre til hvert tilfelle.


10 kommentarer

 • Magnus Treschow

  december 22, 2019

  Jeg har taklet problemet med for tidlig ejakulasjon i omtrent 6 år. Men med litt hjelp er det ikke noe som må vare livet ut. Det er en løsning der ute. Jeg søkte på nettet etter noen løsninger, og noen av tingene jeg fant fungerte og økte sexlivet mitt betydelig.

  Svar
 • Oddvar Folkestad

  december 25, 2019

  For tidlig ejakulasjon er ikke bare et problem som berører tenåringer; Jeg har opplevd problemet i flere år nå, og jeg har måttet komme med noen av mine egne mestringsmekanismer for å løse dette problemet.

  Svar
 • Ronny Sivert

  december 26, 2019

  Jeg har lidd av for tidlig utløsning i årevis. Jeg ble flau med det første, og led i stillhet. Nå har jeg gjort research, og vet at det finnes sikre, velprøvde metoder som hjelper deg med å overvinne problemet.

  Svar
 • Nils Thoe

  december 28, 2019

  Jeg har hatt spørsmålet om for tidlig utløsning siden jeg gikk på videregående. Jeg har en tendens til å bli for spent med mine elskere, noe som igjen gjør meg veldig flau. Jeg har sett noen fagpersoner innen mental helse, og de har vært i stand til å hjelpe meg.

  Svar
 • Harry Ramdall

  december 28, 2019

  Jeg ejakulerer vanligvis på under et minutt, noen ganger under 30 sekunder, avhengig av hvor lang tid det har gått siden min siste orgasme. Jeg bruker en vibrerende stropp på når jeg har sex med kona, delvis på grunn av PE-problemet, og også fordi min penis er utrolig liten.

  Svar
 • Dagfinn Lehne

  december 30, 2019

  Det har jeg lidd tidligere. Det er ikke et vanlig problem for meg, men måten jeg taklet det på, var bare å fortsette på andre måter, ta vare på partneren min med resten av kroppen min, og sørge for at de likevel hadde en hyggelig opplevelse.

  Svar
 • Joar Marken

  december 31, 2019

  Det er ikke hver dag du trenger å bekymre deg for for tidlig utløsning, men når det skjer – vil det være alt du kan tenke på. Det blir større spørsmål om å kunne vare og gi glede for andre. Hvis du har problemer, kan du søke hjelp.

  Svar
 • David Solbakken

  januar 1, 2020

  Jeg har lidd av for tidlig utløsning siden jeg kan huske, og ingenting var mer flaut enn forrige gang jeg traff en kvinne for sex, men jeg ejakulerte bare tre minutter inn, og det ble vanskelig.

  Svar
 • Harald Paasche

  januar 2, 2020

  For tidlig ejakulasjon har vært en bekymring helt siden jeg begynte å ha sex. Det har forårsaket en viss bekymring når jeg går ut med kvinner, men heldigvis giftet meg med en søt og forståelsesfull Virgin har tillatt meg å takle problemet. Jeg har nå teknikker der jeg tempoer meg og kan distrahere meg med mentale tanker mens jeg har sex, slik at jeg kan utsette ejakulasjonen og gi min kone glede.

  Svar
 • Jonathan Stohl

  januar 3, 2020

  Min kone og jeg har alltid snakket om hvordan jeg skal takle PE-problemet mitt, men jeg kunne ikke be om profesjonell hjelp før nylig. Jeg er glad for at jeg gjorde det, for nå har kona og jeg aldri vært lykkeligere!

  Svar

Skriv et svar