Hvorfor gjør det så vondt, og hvorfor hjelper de ikke meg?

Kronisk smertsyndrom Icd 10

Kroniske smerter er en tilstand som virkelig kan ødelegge en persons daglige liv

Dette er noe som kan hindre deres evne til å jobbe, slappe av eller til og med tilbringe tid med familien! Siden kronisk smerte er noe som stadig er mange mennesker som ønsker å finne metoder for å kontrollere smertene sine uten bruk av medisiner. Heldigvis er det så mange måter å oppnå dette på!

Hva er egentlig kroniske smerter?

Når folk tenker på ordet kronisk, kan de tenke på alvorlig. Selv om dette kan være tilfelle, er kroniske smerter vanligvis smerter som er konstante. Hvis du opplever smerter som er lengre enn tre måneder, kan det hende du har kroniske smerter og bør oppsøke legen din. Kroniske smerter kan komme fra tidligere skader eller til og med alvorlige sykdommer. Noen mennesker har til og med kroniske smerter som ikke har noen reell kilde, eller hvorfor det skjer! Det er 7 typer kroniske smerter som er de vanligste, og det er hodepine, postkirurgiske smerter, leddgikt, smerter i korsryggen, smerter etter traumer og kreftsmerter. Nevrotiske smerter er kroniske smerter som er forårsaket av nervesystemet, og psykogene smerter er smerter som ikke er forårsaket av noen form for sykdom og er mer et mysterium.

Dessverre er det ingen kur mot kroniske smerter, så hvis du opplever det er det flere ting du kan gjøre for å begrense mengden du føler

Den første er å sørge for at du tar godt vare på kroppen din. Regelmessig søvn, å spise sunn, regelmessig trening er alt du kan gjøre for å kontrollere kroniske smerter. Hvis du også opplever kroniske smerter, kan du prøve ditt beste for å fortsette de daglige aktivitetene. Selv om disse kan være smertefulle, vil humøret ditt være mer positivt, hvis du fortsetter, enn hvis du skulle stoppe opp. Familien din kan også være et godt støtteapparat når du har å gjøre med kroniske smerter. For å kunne behandle dine kroniske smerter grundig, må du oppsøke legen din og finne ut hva som forårsaker kroniske smerter. Å behandle den underliggende årsaken kan hjelpe når du bestemmer deg for det beste handlingsforløpet du skal ta for å hjelpe deg.

En form for kronisk smertebehandling er aktuelle midler

Aktuelle midler er over disk kremer som inneholder et varmeelement til dem. Når de er påført huden, aktiveres de og kan bidra til at kroniske smerter du opplever forsvinner.

Som tidligere nevnt, kan trening være en fin måte å hjelpe til med kroniske smerter

Trening med lav påvirkning kan bidra til å få blod som strømmer til områdene som har vondt. Trening hjelper også med å redusere stress. Å redusere stress hjelper musklene med å frigjøre spenninger og lindrer kroniske smerter du føler!

Hvis du ønsker å prøve oppvarmingsmetoden for å hjelpe kroniske smerter, men ikke vil betale, kan du gjøre det selv hjemme med den varme og kalde metoden. Det er her du kan bruke varmt trykk etterfulgt av kaldt trykk til smerteområdene.

Akupunktur er også en veldig populær og ny måte å takle kronisk smertehåndtering på

Dette er en prosedyre der en trent akupunkturterapeut bruker små nåler for å stikke huden i området med kroniske smerter. Hvis du har visse kroniske smerter i muskler, kan du få en massasje. Massasjer har vist seg å utføre underverker for kroniske smerter i muskelområder. De kan også redusere stress – noe som hjelper deg å slappe av!

En annen metode for å takle kroniske smerter kan være noe utenfor boksen

Denne metoden kalles frykt-unngåelse trening. Mange mennesker som opplever kroniske smerter har en tendens til å holde seg unna ting de er redd for å tære den opp. Ved å gjøre dette får enkeltpersoner faktisk ikke nok aktivitet til å fullt ut hjelpe med kroniske smerter. Legen din kan hjelpe deg med å utdanne deg til hvordan du sakte kan legge til ting du er redd for, slik at du kan overvinne denne frykten og gjøre dem igjen.

Akkurat nå er det en enorm bomring av essensielle oljer

Mange pasienter med kronisk smerte har hevdet at bruk av visse essensielle oljer på kroppen faktisk har hjulpet med kroniske smerter! Dette er en billig og enkel måte å håndtere kroniske smerter.

Kroniske smerter er så vanlig i Danmark. Noen du kjenner kan ha det. Det er viktig å støtte dem og hjelpe dem gjennom smerte, slik at de kan få det beste ut av livet.


7 kommentarer

 • Andreas Johannesen

  januar 9, 2020

  Jeg rotet bort mitt venstre kne på ski som tenåring, og 30 år senere, fremdeles taklet smerter fra det. Antar at jeg bare er for redd for å bli operert. Men smertene er ikke veldig alvorlige, heller. Det blir gamle å ta smertestillende med noen få dager, men for å minske det. Jeg må bare leve med det. Smerte er ingen venn av meg!

  Svar
 • Johannes Brix

  januar 10, 2020

  Jeg begynte å ha ryggsmerter i 30-årene. I årevis var smertene intermitterende, men det forstyrret aktivitetene mine. Jeg klarte ikke lenger å løpe på trening, og derfor begynte jeg å gå opp i vekt. Jeg hadde smerter da jeg løftet det lille barnet mitt. Med årene ble smertene verre og hyppigere. Jeg kunne ikke ta med meg dagligvarer fra bilen eller bære en full vaskekurv opp trappene mine. Jeg tok store mengder med smertestillende midler uten disk. Jeg prøvde forskjellige medisinske behandlinger, som ikke var veldig effektive. Etter mange års lidelse hadde jeg større ryggoperasjoner. Operasjonen rettet skolioseen min og smeltet sammen en stor del av ryggraden. Takket være dette inngrepet er ryggsmerter nå kraftig redusert, og jeg er i stand til å være mer aktiv.

  Svar
 • Thomas Kragh

  januar 11, 2020

  Etter at jeg forliste kneet i en skiulykke, har jeg måttet takle konstant smerte på en daglig basis. Gjennom de siste 3 årene er verkeen konstant og gnagende, som noen inne i kneet med en varm poker som tar en knabbe under kneskålen. Vanligvis suger jeg beinet i et badekar med varmt vann, eller pakker en varmepute på det når det blir for dårlig. Det gir litt lettelse. Jeg nekter å ta noen av de høydrevne opiumbaserte smertestillende. Moren min var avhengig av de de siste 20 årene av sitt liv for kroniske smerter, og det er ikke en måte jeg ønsker å leve i en døsig dis hver dag. Jeg vil heller takle det og bare prøve å være så normal som mulig. I det siste har jeg gjort noen øvelser for å prøve å eliminere noe av smertene, og det virker som om det hjelper å styrke benet mitt og gi det mer bruk, siden du har en tendens til ikke å bruke den når det er så vondt.

  Svar
 • Sigurd Larsen

  januar 12, 2020

  1 av 5 personer lider av moderate til å tjene kroniske smerter 1 av 5 personer lider av moderat til å tjene kroniske smerter i USA. Kroniske smerter rammer flere mennesker enn hjerte- og karsykdommer, kreft og diabetes kombinert i USA smerter rammer flere mennesker enn hjerte- og karsykdommer, kreft og diabetes kombinert Selv om omfanget og alvorlighetsgraden av problemet er tydelig, er mange ikke kjent med de underliggende driverne for kroniske smerter. Forskning har vist at flere biokjemiske formidlere, inkludert prostaglandiner, cytokin

  Svar
 • Ib Lund

  januar 12, 2020

  Jeg hadde hjerneslag i livmoren før jeg ble født, så jeg har hatt smerter hele livet. Jeg måtte ha en shunt satt inn i hjernen min for at væsken skulle renne ordentlig. Jeg har hatt migrene hver dag så lenge jeg kan huske. Jeg har hatt flere kirurgiske inngrep og har vært på smertestillende medisiner i over 50 år, men jeg er alt annet enn funksjonshemmet fra de konstante smertene. Jeg har også fibromyalgi og trigeminal nevralgi, som er den absolutt verre smerten jeg noen gang har kjent. Når jeg blir eldre, er det vanskeligere å få smertestillende medisiner lenger, noe som er helt fryktelig.

  Svar
 • Jakob Pallesen

  januar 12, 2020

  En lys solrik ettermiddag gikk jeg utenfor og gikk øyeblikkelig i bakken i smerter. Det føltes som om ankelen min hadde knust. Det viser seg at jeg hadde et hull i talusen min, manglet brusk og en haug med uhelbrede forstuinger. Det var nødvendig med kirurgi, og smertene mine var knapt tålelige. Jeg hadde kirurgi og kirurgen sa at jeg ville være god som ny om 2 uker. JEG, det var ikke sant. Jeg kom gjennom 2 c-seksjoner med motrin for smertelindring. Jeg måtte ta oksykodon, og det rørte knapt smertene etter operasjonen. Jeg ble lagt i sengen i 6 uker i enorme smerter. Etter hvert begynte jeg med PT der ankelen min ble "sittende fast" igjen mens jeg roterte og mens jeg prøvde å få løsnet den, spratt den og den intense smerten sendte meg til knærne. Jeg spratt mer brusk per MR. Kortisonskudd hjelper til med smertebehandlingen, men du kan ikke ha mer enn 2 i året, så hvert eneste skritt jeg tar gjør vondt. Jeg administrerer dagen / planene mine etter hvor mange skritt jeg må ta. Det ble tatt meg fra en aktiv livsstil til en veldig stillesittende. Super frustrerende. Jeg tar ikke smertestillende medisiner, så jeg lider gjennom smertene. På dårlige dager merker jeg at jeg har veldig lite tålmodighet.

  Svar
 • Karl Laursen

  januar 12, 2020

  Jeg har kroniske smerter på grunn av komplikasjoner fra graviditeten. Det har vært en kamp å få leger til å lytte til meg. Leger foreskriver mindre smertestillende medisiner til kvinner og har en tendens til å tro at vi søker medisiner for å bli høye.

  Svar

Skriv et svar