Fakta om seksuelt overførbare infeksjoner og måten å beskytte oss mot STD-viruset

Bekjempelse av kjønnssykdommer og sykdommer med moderne behandlingsmetoder

Typer Af Kønssygdomme

Det er mange ting i denne verdenen du vil fange. En stygg ball, en bryllupsbukett, en elsker i armene dine. Men så er det igjen noen ting som bare kan ødelegge livet ditt hvis du tar dem, og det er det vi skal snakke om i dag. Seksuelt overførbare infeksjoner eller STI kan ødelegge et liv, og jo mer du vet om dem forhåpentligvis, jo bedre informert vil du forstå forståelsen av å beskytte deg selv og andre mot dem. STI er ofte forvirret for STD, men det er en betydelig forskjell. STI refererer til ting som HIV, syfilis, gonoré, etc. En STD er det som skjer når disse STI-ene forårsaker alvorlige medisinske komplikasjoner som kreft i kroppen, så tro meg når jeg sier at du definitivt nå vil få en STD.

Forskjellen mellom en STD og en STI

Så hvorfor tar jeg opp STD i en samtale om STI? Vel for bedre å uttrykke viktigheten av tidlig oppdagelse. Se jo snart du går for å snakke med en profesjonell om det "pinlige" problemet du måtte ha fått, jo bedre er sjansene dine for å få det behandlet før det har sjansen til å bli noe enda mer alvorlig. Å være foran og ærlig om hva som skjer med kroppen din, kan bare redde livet ditt, så husk å snakke med noen så snart du kan hvis du til og med mistenker at du opplever symptomer på en STI.

Komme forbi forlegenheten

Når det gjelder å være flau for å snakke om dem, er det også viktig at du snakker med partneren din eller potensiell partner for kvelden om kjønnssykdommer også. Det kan være ubehagelig, ikke misforstå meg, men det er bedre å ha en kort ubehagelig samtale i stedet for å våkne opp med en ny sykdom resten av livet fordi du var litt sjenert. Sykdommer er bare en risikofaktor for livet for mennesker som gleder seg over å ha flere tilfeldige seksuelle møter i livet eller til og med for de som deler nåler for injisert narkotikabruk. Disse typer kroppsvæsker som byttes mellom mennesker, er den viktigste måten andre får de samme infeksjonene som vi hører så mye om.

Informer partneren din umiddelbart

Viktigst av alt, hvis du har en STI, MÅ du fortelle partneren din . Du kan ikke være moralsk i orden med å gi noen en livsendrende infeksjon bare fordi du vil komme deg ned og skitne for natten. Hvis du fortsatt må ha sex etter å ha hatt denne samtalen og enten oppdager at partneren din har en STI eller avslører at du gjør det, pakk det sammen. Metoder for seksuell beskyttelse som kondom er kanskje ikke 100% effektive for å forhindre spredning av kjønnssykdommer, men det senker det absolutt.

Hvordan vite om du har en STI

Så hvordan vet du om du har en STI? Vel, den delen kan være litt vanskeligere fordi det er sannsynlig at du ikke engang får det første utbruddet ditt i flere uker etter at du først har fått det. Vær imidlertid oppmerksom på følgende tegn og symptomer som kan indikere at du må søke lege umiddelbart.

 • Du kan oppleve influensa som symptomer som hovne kjertler, feber og kroppssmerter når kroppen din bekjemper en ny infeksjon for første gang
 • Hvis du opplever smerter under sex eller etterpå når du urinerer
 • Du kan ha uvanlige infeksjoner, eller være trøtt uten tilsynelatende grunn, ha nattesvette eller oppleve vekttap
 • Hvis du får en STI fra oralsex, kan det hende at du får vondt i halsen
 • På samme måte for analsex, vel, du kan ende opp med smerter i eller rundt anusen
 • Chancre sår kan vises på kjønns- eller anale områder, på tungen eller halsen
 • Du kan oppleve smerter rundt bekkenområdet
 • For kvinner kan det være kløe eller utslipp fra skjeden
 • Og for menn kan det være utslipp fra penis

Søk alltid lege

Selvfølgelig er dette ikke alt, men vær så snill, gå til legen din hvis dette av en eller annen grunn skjer etter et seksuelt møte. De vil være i stand til å ta en sekresjonsprøve fra kjønnsområdet eller gjøre en blodprøve for å bekrefte diagnosen av potensielt livstruende infeksjon. Hold deg trygg der ute alle sammen.


3 kommentarer

 • Leon Mikkelsen

  februar 12, 2021

  Jeg hadde sex da pikken min begynte å brenne. Jeg gikk hardt og da måtte jeg trekke meg ut. Jeg var ubeskyttet og pikken min begynte å pusse og gul goo begynte å komme ut. Jeg spurte henne om hun var ren, og hun sa at jeg trodde du ville ha det skittent, så jeg hadde sex med en hjemløs fyr, og jeg tror han ga meg mange forskjellige ting. Du sa at du ville ha det skittent, så jeg ble veldig skitten for deg.

  Svar
 • Mathias Thorsen

  februar 12, 2021

  Jeg har nylig fått syfilis og har fått behandling for det, det er ikke så ille nå, men jeg frykter at det kan bli verre på overtid, i mellomtiden blir jeg vant til å leve med denne komplikasjonen.

  Svar
 • Karl Kirkegaard

  februar 13, 2021

  Disse sykdommene er overalt, enhver voksen bør vite om dem, og hvordan man kan forhindre dem. Så vidt jeg vet fikk bare et par venner dem, og de hadde flere problemer etterpå (klamidia, som etterlot en av vennene mine ikke i stand til å bli gravid noen gang), så barn, les, lær og vær forsiktig.

  Svar

Skriv et svar