Metoden og vitenskapen bak for tidlig ejakulasjon

Behandle prematur kegel

Forstå for tidlig utløsning

For tidlig ejakulasjon er et begrep som mange mennesker unngår og later som at de ikke gjelder seg selv, men opptil 31% av mennene i Norge er plaget med dette problemet.

Selv om erektil dysfunksjon ikke kan virke som et problem, bør du sjekke en lege for å være sikker på at du ikke har ED først. Hvis det er funnet å ha ED, kan behandling av ED behandle for tidlig utløsning. Dette er ikke alltid årsaken til for tidlig utløsning, men det er definitivt noe du bør sjekke først før du prøver andre alternativer. Mange menn har psykisk nød når det gjelder for tidlig utløsning, da det sosiale stigmaet gjør en vits av det. Det er ikke bare flaut, det er medisinske grunner bak. Det er ikke nødvendig å være flau hvis du tror du kan ha for tidlig utløsning, vennligst se legen din.

Hva legene sier

Legene vet ikke nøyaktig hvorfor det skjer, men det er flere faktorer som er vanlige med dette problemet. For tidlig utløsning kan være forårsaket av stress eller depresjon, forholdsproblemer eller lave serotoninnivåer. En sjelden gang kan problemer med betennelse i prostata eller ryggmargen være den skyldige. Symptomene inkluderer sløv seksuell glede av å mangle evnen til å kontrollere utløsning, føle seg flau eller skyldig over å utløsning raskt, og også utløsning uten forvarsel og uten mye eller noen stimulering.

Hvis du har for tidlig utløsning en eller to ganger, er det mest sannsynlig ikke noe problem. Hvis du har gjentatte for tidlig ejakulasjon, anbefales det at du ser legen din eller legen din. Legen din vil stille deg spørsmål om fysiske eller emosjonelle problemer du måtte ha. Noen menn kan være flau over dette, men husk at legen bare er der for å hjelpe deg, ikke dømme deg. Det er viktig at du er åpen og ærlig med legen din. Å lyve til legen din kan bare skade deg. Legen din skal få deg til å føle deg så komfortabel som mulig. Det kan også være en fysisk undersøkelse for å utelukke andre fysiske årsaker.

Kan den kureres

For tidlig ejakulasjon kan forbedre seg i dager til uker til måneder. Alles opplevelse er individuell, men det er ting som kan hjelpe. Å ta skritt for å lindre stress kan redusere symptomene dine betydelig. Stress og angst relatert til for tidlig utløsning kan være en av de største årsakene til at det skjer i utgangspunktet. Det betyr ikke at du trenger å leve med det, det betyr bare at du har muligheter for å finne riktig stresshåndtering for å lindre symptomene dine.

Det er også metoder under samleie som kan hjelpe. Det er en metode som kalles start og stopp-metoden. Dette innebærer at du eller partneren din starter stimuleringen, og deretter stopper like før klimaks. Når følelsen forsvinner, begynn å stimulere igjen. Stopp når du skal maksimere og gjenta igjen. Deretter neste gang du kan komme. Du kan gjøre dette flere ganger i uken for å bygge mer kontroll over utløsning.

Behandling

Det er også bedøvende kremer eller sprayer du kan sette på hodet på penis før samleie for å forlenge tiden før utløsning. Legen din kan også foreskrive antidepressiva som påvirker serotoninnivået. Det er mange forskjellige SSRI-er som legen din kan prøve hvis en ikke hjelper.

Naturmidler

Det finnes også urtemedisiner, men det anbefales ikke uten å snakke med legen din på forhånd. Urtemidler kan påvirke andre medisiner du tar eller kan skade deg på andre måter fordi de ikke blir studert på samme måte som foreskrevne medisiner blir testet. Urtemidler kan hjelpe, men er ikke verdt risikoen uten å snakke med legen din på forhånd. Folk glemmer at urter ikke automatisk betyr trygge. Noen urtemedisiner kan være veldig skadelige for folk, så ta kontakt med legen din før du tar urtemedisiner, eller til og med noe i det hele tatt.

Å leve med for tidlig utløsning

Selv om noen mennesker kan synes at for tidlig utløsning er en pinlig ting, trenger det ikke å være det. Det er ganske vanlig og trenger ikke å bli stigmatisert. Forskere jobber hardt i Norge og over hele verden for å finne årsakene til for tidlig utløsning, slik at vi kan behandle saken videre. For tidlig ejakulasjon er ingenting å skamme seg over og bør tas vare på, slik at du kan leve livet ditt til det fulle uten problemer eller noe som holder deg tilbake. Ikke la for tidlig utløsning få det beste av deg. Kontakt legen din og finn en behandling som fungerer for deg slik at du kan leve livet ditt uten å leve i forlegenhet eller skam.


8 kommentarer

 • Erling Murer

  december 25, 2019

  I løpet av de siste to årene har jeg lidd av for tidlig ejacualering. De første 12 månedene så det ikke ut til å påvirke min kone, men jeg kan nå se den opprør og frustrasjonen dette forårsaker, og dermed begynne å påvirke sexlivet vårt. Jeg snakket med fastlegen min om det, men dette hjalp ikke. Den siste måneden har jeg prøvd en stopp-start-teknikk som ser ut til å virke, ikke alltid, men som har forbedret situasjonen massivt. Dette har fått meg til å føle meg verdiløs som mann, det ble nedtrykket min selvtillit og påvirket min mentale helse. Jeg er veldig glad i min kone, hun er en vakker, veldig attraktiv kvinne, men jeg er redd for at dette vil fjerne henne fra meg, da hennes behov ikke blir oppfylt fullt ut. Jeg vil fortsette å se på måter å forbedre dette på, i håp om en dag å finne en permanent løsning, i mellomtiden er stopp og start-teknikken den mest vellykkede.

  Svar
 • Rasmus Aarhus

  december 27, 2019

  Det var en gang rundt 2013, i de første månedene av året da jeg var sammen med kjæresten min for første gang i førsteårsstudiet på videregående, var jeg fremdeles feit, i motsetning til nå siden jeg er mager og fit. Vi hadde samleie, og jeg ble ikke rask, på grunn av depresjon og jeg fikk det behandlet. Hun hadde det bra, så hun hjalp meg til å takle det. Det er definitivt noe jeg snakket med legen min om, og vi fikset det

  Svar
 • Ivar Sandvig

  december 27, 2019

  Jeg føler at for tidlig ejakulasjon bare kan kureres hvis du er heldig. Selv om kjæresten min har hatt positive resultater og jeg har hørt noen få suksesshistorier, har de fleste jeg kjenner med dette problemet ikke klart å løse det.

  Svar
 • Alfred Siem

  december 27, 2019

  Da jeg var yngre led jeg av dette problemet en god stund og syntes det var veldig pinlig. Noen ganger tar jenter det som et kompliment, men til slutt blir det lite tiltalende.

  Svar
 • Roar Birkeland

  december 30, 2019

  Det er veldig tøft å ha for tidlig utløsning, fordi du vil glede damen du er sammen med. Jeg føler meg alltid så vanskelig, og jeg vet at kjæresten min blir rar også. Hun er vakker, det er ikke henne; det er meg!

  Svar
 • Sveinung Overbay

  januar 1, 2020

  Det skjedde på den mest uhensiktsmessige tiden: min kone og jeg bestemte oss for å dra på et romantisk cruise. Det var ikke alkoholen, og det var absolutt ikke min kone, hun kunne ikke ha sett mer sexy ut. For første gang noensinne klarte jeg rett og slett ikke å få det opp.

  Svar
 • Karsten Woll

  januar 1, 2020

  Hei … Det skjer med de beste av oss. Enten det skyldes en kjent medisinsk tilstand eller din seksuelle partner sjekket alle de riktige boksene den kvelden … søket skulle ikke handle om hvorfor det skjedde eller hvordan du kan forhindre at det skjedde … din søken burde være å finne rett person det skjedde med. Når du uventet og for tidlig avslutter en romantisk kveld, vil du at noen der skal le med deg, ikke av deg, gråte med deg (på grunn av latter, flauhet eller skam) ikke gråte for deg, og at noen fremdeles vil være der når du er klar for å gi det en god prøve.

  Svar
 • Kim Nodland

  januar 3, 2020

  For et par år siden hadde jeg en opplevelse med for tidlig utløsning. Det var ikke hyggelig i det hele tatt, og det var også ekstremt flaut. Jeg ønsker nok ikke å ha en igjen.

  Svar

Skriv et svar